DL1-LP2: LANDING PAGE 2

Trebate li iscjeljenje i mir koje nudi Isus?
U nastavku pročitajte istinitu priču o nekome tko
je upoznao Isusa i iskusio Njegovu iscjeliteljsku moć!

(prepričavanje Marka 5:25-34)

„Žao mi je”, rekao je liječnik. „Ne mogu ništa više učiniti.”

Sanja je spustila pogled na novčiće u ruci. Kako će sada nabaviti hranu? „Hvala Vam u svakom slučaju”, rekla je dok ih je davala. Zazvonili su u doktorovom ispruženom dlanu koji se nakon toga okrenuo i vratio u svoj dom. Sanja je na trenutak zurila u zatvorena vrata, a zatim se okrenula očiju punih suza.

Nitko je nije mogao izliječiti.

Dok se vraćala gradom, osjećala je poglede. Nitko nije uspostavljao kontakt očima. Primijetila je jednog od svojih starih liječnika i podigla ruku u znak pozdrava, ali spotaknula se o kamen na cesti i pala. Liječnik je požurio pomoći hvatajući svoj pribor za medicinsku pomoć. Sanja se polako digla krvavih koljena i toplih obraza, sumorno se prisjećajući svog prvog posjeta k njemu prije dvanaest godina. Obećao joj je da će mu Bog pomoći da učini čudo, ali nakon osam mjeseci rekao je da će u konačnici patiti do kraja života. Nije ju mogao izliječiti.

Sanja je stigla do svojih ulaznih vrata i vidjela svoju sestru Helenu kako je čeka. Njezin je osmijeh gotovo pridigao Sanjinu tešku životnu situaciju. „Jesi li čula dobre vijesti?” uzviknula je.
 
„Isus iz Nazareta je ovdje! Izliječio je gubavce i invalide, istjerao demone i vratio vid slijepima! Čak sam čula da su izliječeni ljudi koji su samo dodirnuli njegovu odjeću. Ako može sve to, može i tebe izliječiti!”
 
„Nitko me ne može izliječiti, Helena. Znaš to.”

Sanja je maknula sestrine ruke sa svojih ramena i spustila se na stolicu. „Doktor Adin bio je moja zadnja nada.”

„Ali za Isusa kažu da je Mesija! On je spas našeg naroda – čak sam čula da je smirio oluju!”
Sanja je podigla pogled prema sestri. Mesija? Isus? Na zvuk njegova imena, tračak nade pronašao se u njezinoj duši.  Možda…

„U redu – doći ću.”

Ubrzo se Sanjino srce stegnulo kad su ona i Helena ugledale ogromnu gomilu koja je okruživala Isusa. „Nikad nećemo uspjeti.” Sanja se pomirila i uzdahnula. „Vjerojatno ne bih mogla ni dodirnuti njegov ogrtač.”

„Imaj vjere u Boga!” rekla je Helena. „Čekaj ovdje. Pokušat ću pronaći bliži put.”
Sanja je gledala kako se njezina sestra udaljava, a zatim se popela na obližnju klupu kako bi pokušala vidjeti preko mnoštva. I eto ga. Oči su joj bile uprte u njega kad je shvatila da se kreće prema njoj. S naletom nade, Sanja je sišla i pokušala pronaći put između muškaraca i žena ispred sebe, ali nitko je nije slušao.

Pokušavala je doći do njega, očajnički, iznova i iznova, ali nije bilo načina da mu se dovoljno približi. „Molim vas, moram razgovarati s Isusom!” zavapila je. Kao i uvijek, dočekali su je pogledi prezira i odbačenosti. Nitko joj se nije pomaknuo. Činilo se da je gužva sve veća, prepriječivši joj put. Posljednjim činom očaja Sanja je prestala nastojati progurati se i pala je na jedno koljeno.

„Bože, Oče”, šapnula je kroz stisnute zube. „Već toliko dugo mi nisi odgovorio na molbe za milost. Bože, molim te, čuj me sada. Vjerujem ti. Vjerujem Isusu. Sigurno ću, ako dotaknem samo i njegovu odjeću, ozdraviti.”

Mir i smirenost preplavili su je kao nikada do sada. Sanja je polako podigla glavu, provirila kroz oči ispunjene suzama i ugledala ga. Leđa su mu bila okrenuta prema njoj, ali mogla je razaznati išaranu smeđu i bijelu odjeću dok je pružala ruku jedva čekajući dotaknuti rub Njegovog ogrtača.

I odmah je, bez ikakvog upozorenja, osjetila u svom tijelu da je izliječena od svoje bolesti. Ni jedan joj lijek nikada nije izazvao takav osjećaj.
 
Isus se okrenuo i njegove su ljubazne, predivne oči poput oceana probile do dubine njezine duše. Poznavao ju je. Poznavao ju je bolje nego što ju je itko ikad mogao i volio ju je kao kćer. Nijedan je liječnik nikada nije pogledao ovako. Rekao je mnoštvu, pogleda još uvijek uprtog u njezin: „Tko je dotaknuo moju odjeću?” Zvao ju je. Drhteći i plačući, Sanja je posrnula i pala na zemlju do njega te mu sve ispričala. Isus ju je polako podigao na noge, obrisao joj suzu s oka i rekao:
 
„Kćeri, tvoja te vjera ozdravila; idi u miru i budi zdrava od svoje bolesti.”


Ako želite dobiti Bibliju,
kliknite ovdje.

Ako želite razgovarati s nekim tko je upoznao Isusa i iskusio iscjeljenje i mir koje On nudi, kliknite ovdje.