DL1-LP3: LANDING PAGE 3

Trebate li zaštitu i mir od zloga koju Isus nudi?
U nastavku pročitajte istinitu priču o nekome tko je upoznao Isusa i iskusio Njegovu moć!

(prepričavanje Marka 5:1-20)

Timotej je zadrhtao dok mu je noćni povjetarac pomicao ogrtač, a gusta magla obavijala je njegov prigušeni fenjer. „Hajde, Jakove. Trebali bismo se vratiti krdu.”

„Svinje će biti dobro, Timotej!” Jakov se popeo na kamen, a sitni su se kamenčići mrvili pod njegovom težinom. „Osim toga, kada si posljednji put imao priliku istraživati uklete grobnice?”

„Ovo je loša ideja.” Timotej je provirio u mrak grobnice, a slabašan odsjaj njegova fenjera jedva je osvjetljavao masivne, kvrgave korijene i zarasle grobove. „Otac ne bi želio da budemo ovdje. Znaš priče.”

Iznenada, jedan jedini krik odjeknuo je iza velike grobnice s njihove lijeve strane. Timotej je ispustio fenjer i svjetlo se ugasilo. „Ovdje!” Jakov je šapnuo iza panja. Timotej se pridružio bratu i zajedno su gledali kako se čudovište pojavljuje. Činilo se da mu je crna boja očiju djelovala tamnije od noćnog neba, a njegovo je nago tijelo bilo prekriveno neujednačenim ožiljcima i posjekotinama. Čak i pod mjesečevim slabim odrazom, braća su mogla vidjeti kako se mišići napinju pod grubom kožom.

Iznenada je čovjek nalik čudovištu ponovno vrisnuo, a val hladnoće zapuhnuo je braću dok su ga gledali kako se okreće da pojuri niz brdo prema obali. Očito je krenuo prema čovjeku koji je upravo izašao iz malog ribarskog čamca. Braća su prestravljeno promatrala u iščekivanju dok je čudovište dotrčalo do čovjeka. Mislili su kako će ga raskomadati. Ali umjesto toga, čovjek nalik čudovištu bacio se pred njegove noge.

Braća nisu mogla razabrati što je rekao, ali nisu imali problema čuti odgovor čudovišnog čovjeka koji je odzvanjao grobovima odakle su gledali: „Što hoćeš od mene, Isuse, Sine Svevišnjega Boga? Zaklinjem te pred Bogom da me ne mučiš.”

„Tko je taj čovjek?” šapne Jakov. „Bi li on zaista mogao biti Sin Svevišnjega Boga?”

Čudovište je vrisnulo i reklo: „Zovem se Legija jer nas ima mnogo. Molimo te, nemoj nas protjerati s ovog područja. Pošalji nas u svinje, da uđemo u njih.”

Isus je kimnuo, a stotine tamnih oblika iznenada je izašlo iz čudovišta, a svaki je zavijao od paklenog bijesa. Jakov i Timotej s užasom su gledali kako su demoni ulazili u njihovo krdo svinja na udaljenom obronku. Svinje su u mukama zacviljele, pojurile prema liticama i bacile se u more.

Braća su se okrenula natrag prema Isusu sa osjećajima čuđenja i straha. Čovjek čudovište je ozdravio. A sada mu je Isus nudio svoj ogrtač! Tko je bio taj Isus? Je li imao veću moć od onih zlih duhova? Kako je mogao to učiniti?


Ako želite dobiti Bibliju,
kliknite ovdje.

Ako želite razgovarati s nekim tko je iskusio Isusovu spasiteljsku moć nad tamom, kliknite ovdje.