DL2-LP4: LANDING PAGE 4

Moguće je stalno provoditi vrijeme s Bogom; razgovarati s Njim i čuti ga.

Ovakav odnos s Bogom donosi velik mir.

Želite li naučiti više o tome kako provoditi vrijeme s Bogom?

Pogledajte videozapis i pročitajte priču da biste saznali više.

(prepričavanje 1 Kraljevima 19:9-18)

Ilija je bio spreman dok je vjetar lomio planine i mrvio stijene u komade. Njegovo je beznađe u trenu zamijenio očaj dok se hvatao za stijene oko sebe pokušavajući se održati.

Prije nekoliko trenutaka, Ilija je spavao sam u pećini iza sebe nakon što se više od četrdeset dana borio za svoj život. U noći mu je glas prekinuo iscrpljen san. Ilija je poznavao taj glas. Čuo ga je već mnogo puta. Bio je to glas svemogućeg Boga. Kad je Bog razgovarao s Ilijom, ponekad mu je govorio što da kaže drugima – vladarima i kraljevima. 

Ovoga puta Gospodin mu je postavio jednostavno pitanje: „Što radiš ovdje, Ilija?”
Istog trena Ilijina prsa ispunila su se očajem i nečim poput zbunjenosti i frustracije. Dok je ležao, jedva otvarajući oči, šapnuo je Gospodinu: „Neumorno sam radio za tebe, Boga nad vojskama. Izraelski narod napustio je Tvoj savez, porušio Tvoje žrtvenike i pobio Tvoje proroke. Ja sam jedini koji je ostao, a sada i mene pokušavaju ubiti.”

Bog je rekao Iliji neka stane na planinu pred Njim dok prolazi.
I tu je Ilija stajao umoran i iscrpljen, odupirući se silnom vjetru koji je puhao pred Bogom. Ali Ilija nije našao Boga u vjetru. Podupro se i pričekao dok se vjetar smirivao.
A tada, zemlja je počela tutnjati i tresti se pod Ilijinim nogama. Preplavio ga je moćan zvuk kamenja dok se mrvilo i ljuljalo na zemlji ispod njega. Zemlja se tresla pred Bogom! Ali Ilija nije našao Boga u potresu.

Zatim je došla velika vatra, osvjetljavajući srušene stijene na tlu oko njega i špilju iza. Stajao je u čudu dok mu je vrućina od narančastog sjaja dopirala do kože. Rasplamsala se velika vatra. Ali Ilija nije našao Boga u vatri.

Nakon što je plamen vatre prigušio žar, a zatim i nestao, Ilija je začuo nježan i tihi šapat.
Ilija je brzo prinio svoj ogrtač licu i povukao se do ulaza u špilju. Bio je to tih i nježan Gospodinov glas. „Pa Ilija, reci mi sada, što radiš ovdje?”

I tako je Ilija objasnio situaciju Gospodinu. Bog je saslušao i započeo Iliji davati daljnje upute. Nije sva nada bila izgubljena. Bog je u svojoj velikoj milosti dao Iliji svrhu i podsjetio ga na njegovu moć.

U Psalmu 34:4, David kaže: „Molio sam Boga, a on je slušao, oslobodio me svih mojih strahova.”

Po Božjoj milosti, mi smo ljudi koji, poput Davida i Ilije, provode vrijeme s Njim i razgovaraju. To nam donosi veliki mir u našim strahovima.

Želite li znati kako razgovarati s Gospodinom i čuti ga? Želite li biti oslobođeni svih svojih strahova?


Kliknite ovdje da dobijete besplatan primjerak Biblije.

Kliknite ovdje kako biste razgovarali s nekim tko zna kako tražiti Gospodina i kako ga čuti.