dl5-lp3-gq2: Što je plan spasenja?

Što je plan spasenja? -

Odgovor:  Jesi li gladan? Ne fizički gladan, nego jesi li gladan nečega većeg u životu? Postoji li duboko u tebi nešto što nikada nije bilo zadovoljeno? Ako ima, Isus je put! Isus je rekao: ''Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, sigurno neće ogladnjeti. Tko vjeruje u me, nikada neće ožednjeti'' (Ivan 6,35).

Jesi li zbunjen? Čini li ti se da nikako ne možeš naći put ili svrhu u životu? Čini li ti se kao da je netko ugasio svjetla, a ti ne možeš pronaći prekidač? Ako je tako, Isus je put! Isus je izjavio: »Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život« (Ivan 8,12).

Osjećaš li se ikada kao da si zaključan izvan života? Jesi li pokušao ući na mnoga vrata iza kojih se nije našlo ništa osim praznine i besmisla? Tražiš li ulaz u ispunjavajući život? Ako da, Isus je put! Isus izjavljuje: »Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se; on će ulaziti i izlaziti i pašu nalaziti« (Ivan 10,9).

Iznevjere li te uvijek drugi ljudi? Jesu li tvoji odnosi plitki i prazni? Čini li ti se da te svatko želi iskoristiti? Ako da, Isus je put! Isus je rekao: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri daje život za svoje ovce… ja sam pastir dobri, poznajem ovce svoje i ovce moje poznaju mene« (Ivan 10,11. 14).

Pitaš li se što se događa nakon ovoga života? Jesi li umoran od življenja za stvari koje trunu i hrđaju? Sumnjaš li ponekad ima li život ikakva smisla? Želiš li živjeti nakon što umreš? Ako da, Isus je put! Isus je izjavio: »Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će. Tko god živi i vjeruje u me, sigurno neće nigda umrijeti« (Ivan 11,25-26).

Što je put? Što je istina? Što je život? Isus je odgovorio: »Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni« (Ivan 14,6).

Glad koju osjećaš jest duhovna glad koja može biti zadovoljena jedino Isusom. Isus je jedini koji te može podići iz tame. Isus je prolaz do života koji zadovoljava. Isus je prijatelj i pastir kojega si tražio. Isus je život – u ovom i u sljedećem svijetu. Isus je put spasenja!

Razlog zašto si gladan, razlog zašto ti se čini da si izgubljen u tami, razlog zašto ne možeš naći smisao života, jest taj što si odvojen od Boga. Biblija nam kaže da smo svi sagriješili i time se odvojili od Boga (Propovjednik 7,20; Rimljanima 3,23). Praznina koju osjećaš u svome srcu jest Bog koji nedostaje u tvome životu. Stvoreni smo da imamo odnos s Bogom. Zbog našeg smo grijeha odvojeni od toga odnosa. Još gore, naš će grijeh uzrokovati odvojenost od Boga za svu vječnost, u ovom i u sljedećem životu (Rimljanima 6,23; Ivan 3,36).

Kako se može riješiti ovaj problem? Isus je put! Isus je uzeo naš grijeh na sebe (2. Korinćanima 5,21). Isus je umro umjesto nas (Rimljanima 5,8), uzimajući kaznu koju mi zaslužujemo. Tri dana kasnije, Isus je ustao od mrtvih, dokazujući svoju pobjedu nad grijehom i smrti (Rimljanima 6,4-5). Zašto je On to učinio? Sam Isus odgovorio je na to pitanje: '»Nitko nema veće ljubavi od ove: položiti vlastiti život za svoje prijatelje« (Ivan 15,13). Isus je umro kako bismo mi mogli živjeti. Ako se pouzdamo u Isusa, vjerujući da je njegova smrt plaća za naše grijehe, svi su naši grijesi oprošteni i oprani. Naša će duhovna glad biti zadovoljena. Svjetla će se upaliti. Imat ćemo pristup ispunjavajućem životu. Znat ćemo tko je naš istinski najbolji prijatelj i dobri pastir. Znat ćemo da imamo život nakon što umremo – uskrsli život u raju, zauvijek s Isusom!

»Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni« (Ivan 3,16).

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.


Ako želite razgovarati s nekime tko je bio prestrašen i pronašao nadu, mir i svrhu u Isusu...

Ako biste željeli imati svoju Bibliju...

Članak je preuzet sa: gotquestions.org