dl5-lp4-gq2: Što je molitva grješnika?

Što je molitva grješnika? -

Odgovor:  Molitva grješnika jest molitva koju osoba moli Bogu kada shvati da je grješna i da treba Spasitelja. Izgovaranje molitve grješnika neće postići ništa samo po sebi. Ona je jedino učinkovita ako istinski predstavlja ono što osoba zna, razumije, te ako vjeruje u svoju grješnost i potrebu za spasenjem.

Prvi aspekt molitve grješnika jest razumijevanje da smo svi grješnici. Rimljanima 3,10 izjavljuje: »Nema pravednoga, ni samo jednoga.« Biblija jasno kaže da smo svi sagriješili. Svi smo grješnici i trebamo milosrđe i oproštenje od Boga (Titu 3,5-7). Zbog našega grijeha zaslužujemo vječnu kaznu (Matej 25,46). Molitva grješnika jest molba za milost umjesto osude. Ona je zahtjev za milosrđem umjesto bijesa.

Drugi aspekt molitve grješnika jest spoznaja o tome što je Bog učinio da ispravi naše izgubljeno i grješno stanje. Bog je uzeo tjelesni oblik i postao čovjekom u osobi Isusa Krista (Ivan 1,1. 14). Isus nas je učio istini o Bogu i živio savršeno pravednim i bezgrješnim životom (Ivan 8,46; 2. Korinćanima 5,21). Isus je potom umro na križu umjesto nas, uzimajući kaznu koju mi zaslužujemo (Rimljanima 5,8). Isus je ustao od mrtvih da dokaže svoju pobjedu nad grijehom, smrću i paklom (Kološanima 2,15; 1. Korinćanima 15). Zbog svega toga, naši grijesi mogu biti oprošteni i možemo imati obećanje vječnoga doma na nebu – samo ako se pouzdamo u Isusa Krista. Sve što trebamo jest vjerovati da je umro umjesto nas i ustao od mrtvih (Rimljanima 10,9-10). Možemo biti spašeni jedino kroz milost po vjeri, i to isključivo u Isusa Krista. Efežanima 2,8 kaže: »Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji!«

Izgovaranje molitve grješnika samo je način na koji Bogu možeš reći da se pouzdaješ u Isusa Krista kao svoga Spasitelja. Ne postoje »magične« riječi koje vode ka spasenju. Jedino vjera u Isusovu smrt i uskrsnuće može nas spasiti. Ako razumiješ da si grješnik i da trebaš spasenje kroz Isusa Krista, ovdje je molitva grješnika koju možeš moliti Bogu: »Bože, znam da sam grješnik. Znam da zaslužujem posljedice svoga grijeha. Ali vjerujuem u Isusa Krista kao svoga Spasitelja. Vjerujem da su njegova smrt i uskrsnuće omogućili moje oproštenje. Vjerujem u Isusa i jedino u Isusa kao svoga osobnog Gospodina i Spasitelja. Hvala Ti, Gospodine, što si me spasio i oprostio mi! Amen!«

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.


Ako želite razgovarati s nekime tko je bio prestrašen i pronašao nadu, mir i svrhu u Isusu...

Ako biste željeli imati svoju Bibliju...

Članak je preuzet sa: gotquestions.org