IUB-LP1: LANDING PAGE 1

Matej (Levi) slijedi Isusa

Kad je Isus odlazio odande, ugledao je čovjeka zvanog Matej kako sjedi na mjestu za naplatu poreza. Rekao mu je: »Hajde za mnom!« I Matej je ustao te krenuo za Isusom.
Dok je Isus jeo u Matejevoj kući, došli su mnogi poreznici[a] i grešnici pa su jeli zajedno s Isusom i njegovim učenicima. Kad su to vidjeli farizeji, upitali su Isusove učenike: »Zašto vaš učitelj jede s poreznicima i grešnicima?«

Isus je to čuo pa je rekao: »Zdravi ne trebaju liječnika, nego bolesni. Stoga, idite i naučite što znači: ‘Želim da iskazujete milosrđe, a ne da prinosite žrtve.’ Jer, nisam došao zvati pravednike, nego grešnike.«

Što saznajete o ljudima iz ove priče? Što je Isus učinio zbog čega su farizeji ispitivali njegove učenike? Kako je to poljuljalo njihova uvjerenja?
Što možete naučiti o Bogu iz ove interakcije? Što je Njemu važno? Kakve ljude Isus poziva?

Svi imamo uvjerenja o životu, pravdi, obitelji, što je važno, što je ispravno, a što pogrešno, što čini dobrim prijateljem, što čini neprijateljem. Popis se nastavlja. Važna su nam naša uvjerenja. Ona su dio onoga što definira tko smo. Ali ponekad treba preispitati naša uvjerenja. Tako da možemo rasti. Tako možemo postati bolja verzija sebe. Tako da se možemo prebaciti s mjesta gdje jesmo na mjesto na koje želimo ići. Naša uvjerenja mogu odrediti smjer našeg života.

Pa što ti vjeruješ?  Što je vama važno?

Preispitujete li zbog Isusa neko od vaših uvjerenja?

Kako bi izgledalo vjerovati drugačije?

Što bi bilo da se pouzdate u Isusa i Njegove putove?

Kako bi se tvoj život promijenio?

Mi smo obični ljudi koji su pronašli nadu, mir i svrhu u odnosu s Isusom. Mi smo oni koji su i nekada vjerovali, a sada vjerujemo drugačije zbog Njega.

A ti?


Ako želite primiti Bibliju...

Ako želite razgovarati s nekim od nas koji zbog Isusa gledamo na svijet drugačije…